התזונה באביב

250

מה לאכול באביב? בכלל, למה שונה תזונת האביב מהחורף?

פורסם בתאריך:

5/7/2019

מה לאכול באביב?

בכלל, למה שונה תזונת האביב מהחורף?

אם אצא לטבע או רק מעט מחוץ לעצמי, אראה עולם שמתנהל במחזוריות עקבית.
הטבע ממש משתנה.
מעולם אפור, רטוב וקר, אדמה חשופה, עצים ערומים ללא צבע ותנועה, הכל כאילו מת.
הטבע לא מבטא את הכוחות שבו. ההשקעה הרבה של הגשם כאילו חלחלה באדמה אל התהום ופספסה את המטרה.
ופתאום, מפתיעה אותי קצת שמש, צמחים ופרחים חדשים, מליוני פרפרים, העצים היבשים קמים לתחייה, עלים, פרחים, ציפורים, ביצי חרקים בוקעים, הגשם כנראה כן עשה משהו.
זהו תפקידו של החורף.
העולם מקבל את השפע בשקט, בהתכנסות ובלי להוציא אנרגיה.
זה הזמן לקבל. כשמקבלים אי אפשר להוציא. צריך להמתין למילוי ובעת הנכונה להשתמש באנרגיה הנכונה.
עד כאן, מבט קצר על העולם.
מה אני לומד מזה?
במאמר "דיאטה לאחר החגים" כתבתי את הצורך בהזנת הגוף במיוחד בחורף.
ה"חורף" הוא זמן ההזנה, ה"אביב" תחילת הפריחה והלבלוב ומכאן החיוניות הולכת ונעלמת עד סוף ה"קיץ", "סתיו" ומוות.
בחורף, הסתגרנו בתוך עצמנו וצברנו אנרגיה, עכשיו אנחנו יכלים לפרוץ ולפרוח.
ברפואה הסינית האביב הוא "אלמנט העץ". זמן הפריחה, הזרימה והתנועה אך עדיין יש בו מקרירות ורטיבות החורף.
ה"אביב" מלא כח והעוצמה כמו אדם צעיר בשיא כוחו.
מכאן הכח הולך ונגמר לאיטו, האדם מתבגר, החיות מתייבשת בהדרגה. עם בוא האביב זמן ההזנה חלף ועבר, הצורך הוא רק לתחזק את הקיים. עד לאיבוד מאגרים הם ימי הזיקנה, היובש והבלות.
בהתאם לכך, תזונת האביב אינה מזינה ומחממת כתזונת החורף.
לדוגמה: בחורף יש צורך לאכול בשעות הראשונות של הבוקר דייסה חמה. באביב תזונה כזאת תעייף ותכביד על הגוף, יהיה נכון לאכול פרי מתוק בשעות המתקדמות של הבוקר (10:30).
ה"אביב" הוא הזמן להרגלי תזונה חדשים ונכונים

לכל עם ישראל
פסח כשר ושמח
יעקב שטיבל

לבניית תפריט אישי צרו קשר